Hvordan spare tid om morgenen?

hand-226707_1280

Er du en av de berømte B-menneskene som hver eneste morgen sliter med å komme deg ut av senga, og som har trøbbel med å rekke jobb? I så fall vil du gjerne sove så lenge som overhodet mulig, og da vil det lønne seg å følge våre tips for å spare tid om morgenen. Dette gjelder både for kvinner og menn, selv om det trolig er førstnevnte kjønn som trenger lengst tid om morgenen …

Gjør forberedelser kvelden før

Med mindre man er avhengig av en kald dusj om morgenen for å kvikne til, så kan man dusje kvelden før. Dette gjør at man sparer masse tid, og kan holde senga noe lengre. Andre forberedelser man kan gjøre kvelden før er å finne frem antrekk for dagen, smøre matpakken til seg selv/barna og eventuelt andre ting man vanligvis bruker tid på om morgenen, men som man fint kan gjøre kvelden i forveien. Det er definitivt mye tid å spare dersom alt er «klappet og klart» når man står opp!

Nok søvn og ingen slumring

aufstehenAt man bør få i seg nok søvn er kanskje en selvfølge for noen, men dette er først og fremst årsaken til at du ikke klarer å komme deg opp av senga. Dessuten er slumre-knappen en av dine største fiender, og selv om du synes det er utrolig godt å dra seg i senga i noen minutter ekstra, så er det ingen god idé. Det beste er faktisk å ha alarmen ringende et stykke fra deg, slik at du unngår å falle i søvn igjen.

Unngå unødvendig tidsbruk

Med det tenker vi på alt fra sosiale medier til avislesing. Spar dette til senere, for eksempel når du sitter på bussen til jobb. For mange er det automatikk å sjekke Facebook og lese nyheter når de våkner og har smarttelefonen for hånden, men dersom man kvitter seg med denne «uvanen» så vil man raskt merke at det er mye tid å spare.